Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
PISICI
Albastru de Rusia
American Bobtail
Birmaneza
Bobtail Japonez
British Shorthair
Burma
Chartreux
Exotic Shorthair
Javaneza
Maine coon
Norvegiana de Padure
Persana
Pixie-Bob
Ragdoll
Scottish fold
Siameza
Somali
Sphynxul Peterbald
Ragdoll

Clasificarea rasei: pisici cu parul semi-lung

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Ragdoll este o pisica mare, puternica, impozanta, cu multe semne distinctive. In orice caz, pisica aceasta este extrem de relaxata. Capul mare este neted in varf si lat intre urechi. Urechile sunt de marime medie, usor aplecate inainte si cu varfurile rotunjite. Barbia este ferma, iar botul este rotunjit, avand obrajii bucalati. Ochii sunt mari, usor oblici si foarte departati. Sunt de culoare albastru inchis. Corpul este lung si musculos, cu un piept lat ai gatul scurt. Picioarele sunt foarte osoase si de lungime medie. Labele sunt mari, rotunde si prezinta moturi. Coada este lunga si stufoasa. Ragdoll nu se maturizeaza complet pana la varsta de trei sau patru ani.

Greutate: 4.5-9 kg

Hranire: 70 kcal/kg/zi. Sunt predispuse la obezitate.

Sanatate:

Ragdollul nu are defecte genetice specifice rasei, cu exceptia unei probleme care exista in anumite linii, si anume cardiomiopatia. In general aceste linii au avut incrucisari cu alte rase. Deoarece Ragdollul este o pisica mai putin activa, primele semne ale cardiomiopatiei (oboseala) pot sa treaca neobservate. Din aceasta cauza, unii medici veterinari recomanda evaluarea cardiaca anuala, ca parte din controlul medical anual. Desi o maladie serioasa, daca este diagnosticata devreme si tratata corect, problemele pot fi in unele cazuri oprite sau chiar vindecate. O alta problema specifica este temperatura cu un grad mai mare decat alte pisici.

Energie: scazuta

Compatibilitate cu alte pisici: ridicata

Compatibilitate cu alte animale: medie

Compatibilitate cu copiii: medie

Caracter si temperament:

Ragdollul este, probabil, cea mai "lenesa" dintre toate rasele de pisici domestice. Sunt mai tot timpul multumite si nu au pretentii foarte mari, tolerand aproape orice situatie. Au o natura extrem de gentila si relaxata, fiind animale extrem de loiale si devotate. Exista o veche prejudecata care spune ca aceste pisici sunt imune la durere- complet neadevarat! Nu sunt pisici zgomotoase, fiind mai degraba tacute.

Ingrijire:

Orice ragdoll ar trebui periat de una-doua ori pe saptamana si imbaiat o data pe luna. Are o blana similara cu a iepurelui. Desi pierd mult mai putin par dacat alte pisici de talie medie sau mare, pierd totusi par. Si cresc, cresc, cresc. Un motan ragdoll poate sa ajunga pana la 14 kg, desi majoritatea se limiteaza la 8-10 kg, iar femelele au intre 2 si 5 kg mai putin decat motanii. Speranta de viata este intre 15 si 25 de ani.

Istoric:

Prima pisica Ragdoll s-a nascut in California, in anii '60. Se presupune ca a fost rezultatul imperecherii dintre o pisica persana, de culoare inchisa, si o maidaneza, pe jumatate ferala, alba cu parul lung. Maidaneza producea des pui, cam salbatici de felul lor, pana cand a fost lovita de o masina. Pentru a putea fi ingrijita, pisica a trebuit sa stea in casa, si a devenit mai "domesticita". Primul cuib dupa accident a fost complet diferit de cele precedente. Puii erau foarte relaxati si sociabili; nu se stie ce a generat schimbarea de comportament. Primul pui care a ajuns la o crescatoare de pisici, Ann Backer, s-a numit Buckwheat, o femela neagra care arata un pic gen pisica de Burma. Al doilea a fost o alta femela, bicolora, pe numele de Raggedy Ann Fujianna. Tatal lui Fujianna era un colourpoint cu manusi (mitted) , pe numele de Daddy Warbucks, care arata ca Sacra de Birmania, cu varful cozii alb si o linie alba pe nas (blaze). Daddy Warbucks e considerat fondatorul Ragdollului de azi.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950