Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE VANATOARE
Basset Hound
Beagle
Bloodhound
Brac German
Copoi Ardelenesc
Jagd Terrier
Pointer
Viszla Maghiara
Basset Hound
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

TARA DE ORIGINE
Marea Britanie;

Aspect general
Caine cu picioare scurte, robust, bine proportionat si cu o multime de calitati.

Temperament
Caine tenace, de vita nobila, ce poseda un miros excelent; are un latrat puternic si melodios si un dezvoltat instinct de haita; foarte rezistent la vanatoare. Este un caine calm, afectuos, niciodata agresiv sau timid.

Capul
Botul este aproape paralel cu linia superioara a craniului si nu cu mult mai lung decat dimensiunea acestuia, de la stop la occiput. Se pot observa riduri, in cantitate moderata, pe frunte si in apropierea ochilor. Pielea trebuie sa fie laxa, formand pliuri bine marcate atunci cand capul este aplecat. Craniul, in dom, cu protuberanta occipitala proeminenta, de latime potrivita in zona fruntii, se subtiaza treptat spre bot. Stopul este moderat. Trufa este in intregime neagra, cu exceptia cainilor Basset Hound de culoare deschisa, la care aceasta poate fi maro sau de culoarea ficatului. Botul este uscativ, dar nu in forma de fluier.

Ochii
In forma de romb, nici proeminenti, nici infundati in orbite, sunt de culoare inchisa, ajungand chiar la brun-cafeniu la cainii cu blana deschisa la culoare. Au o expresie linistita si serioasa. Ochii deschisi la culoare sau galbeni nu sunt deloc de dorit.

Urechile
Prinse jos, imediat sub nivelul liniei ochilor, sunt lungi, depasind extremitatea botului; foarte suple, au o textura fina si catifelata.

Maxilarele
Sunt puternice, cu muscatura perfecta, completa, in foarfece.

Gatul
Musculos, bine arcuit si destul de lung, prezinta salba pronuntata, dar nu exagerata.

Corpul
Lung, descendent pe toata lungimea; greabanul si zona renala se afla aproximativ la aceeasi inaltime. Spatele este drept, destul de lat si cu o lungime nu prea mare. Zona renala poate fi usor arcuita. Vazut din fata, pieptul se adapteaza perfect la curbura antebratului. Sternul este proeminent, dar pieptul nu este nici ingust, nici prea coborat.

Coada
Bine prinsa, destul de lunga, este puternica la baza, subtiindu-se spre varf; este acoperita cu par aspru, de desime moderata, in regiunea inferioara. ή actiune, coada este ridicata, formand o curba lina, ca o sabie, niciodata purtata vesel sau rasucita.

Membrele anterioare
Sunt scurte, puternice, cu osatura puternica. Pielea formeaza pliuri pe gambe. Umerii nu sunt greoi, iar omoplatii sunt bine inclinati. Coatele, bine lipite de cutia toracica, nu sunt intoarse nici in interior, nici in exterior. In partea superioara, antebratul este usor inclinat catre interior, dar nu afecteaza libertatea de miscare a membrelor.

Membrele posterioare
Au o musculatura puternica si bine reliefata; vazute din spate, par aproape sferice. Pielea poate forma pliuri intre jaret si laba si in spatele articulatiei jaretului, iar din cauza laxitatii pielii poate aparea un mic "buzunar". Genunchii sunt bine angulati, iar jaretii, bine coborati, sunt usor adusi sub corp, nefiind insa rasuciti nici spre exterior, nici spre interior.

Labele
Sunt masive, cu articulatii solide si cuzineti puternici. Labele anterioare pot fi indreptate inspre inainte sau usor intoarse catre exterior; cand cainele este asezat in pozitie, greutatea corpului trebuie sa fie egal repartizata pe degete si cuzineti, astfel incat urmele labelor arata ca acelea ale unui caine de talie mare.

Alura
Este foarte importanta. Miscarea este degajata si lina. Membrele anterioare au o buna extensie in fata, iar cele posterioare transmit un impuls puternic. Nu exista niciodata rigiditate in miscarea jaretilor ori a genunchilor. Nici un deget nu trebuie sa fie tarat pe sol.

Roba
Parul este neted, scurt si lipit de corp, fara a avea o textura prea fina. Toate contururile trebuie sa fie curate, fara franjuri. Parul lung si parul moale cu franjuri constituie defecte grave.

Culoare
In general, culoarea este tricolora (negru, roscat si alb) sau bicolora (galben si alb), dar este acceptata orice culoare recunoscuta a copoilor.

Dimensiuni
33-38 de cm la greaban.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950