Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE PAZA SI APARARE/MOLOSI
Akita Inu
Bearded Collie
Bobtail
Boxer German
Bulldog Englez
Bullmastiff
Cainele de Pirinei
Cane Corso
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Lackenois
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Ciobanesc Romanesc Mioritic
Ciobanesc Scotian (Collie)
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
Fila Brasileiro
Komondor
Kuvasz
Landseer
Leonberger
Marele Caine Japonez
Mastiff Englez
Mastino Napoletano
Pero de Presa Canare
Puli
Rottweiler
Saint-Bernard
Schnauzer
Shar Pei
Terra Nova
Tosa-inu
Dog German
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Germania

NUME ORIGINAL
Deutsche Dogge

ALTE NUME
Mastiff german

De dimensiune foarte mare. Puternic. Constituţie armonioasă. Robust, puternic, elegant, regal. Întruchipează zeul Apollo al raselor canine. Mândru. Piele pigmentată. Alură suplă, armonioasă.
Acest mastiff uriaş este considerat descendent al Mastiffului Tibetan introdus iniţial în Europa de fenicieni, şi mai apoi de populaţia nomadă de origine persană Alani. În Evul Mediu existau două varietăţi ale acestui tip de mastiff: Alan Gentil, un specimen mai mic, puternic, agil, cu constituţie suplă, fluidă care se obişnuia să fie folosit în grupuri la vânătoarea de mistreţi, lupi şi urşi; şi Alan de Boucherie, o varietate cu constituţie mai compactă, întrebuinţată în pază. Strămoşii imediat apropiaţi rasei sunt exemplarele rezultate din încrucişarea Bullenbeisserului (rasă care în prezent nu mai există) cu câinii de vânătoare de dimensiuni mari (Hatzr ü de), descendenţi din Alan Gentil.

Ulterior, nume precum Ulm Mastiff, Wurtemberger Dog şi Great Dane au fost utilizate pentru a indica tipurile diferite ale acestei rase. În anul 1878, toate varietăţile au fost reunite sub un singur nume, Great Dane. Clubul german de Dog German, German Doggen Club, a fost înfiinţat în 1888, iar standardul a fost formulat în jurul anului 1890 în Germania.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Dogul German poate reprezenta rasa cea mai pacifică dintre toţi mastiffii. El este un câine blând, tandru, bun, sensibil şi afectuos, în mod special cu copiii. Acest câine stabil, calm rareori latră şi nu devine niciodată agresiv dacă nu impune situaţia. El este alert, îşi protejează teritoriul şi proprietatea stăpânului său, este circumspect în preajma străinilor şi nu poate fi uşor de influenţat. Dimensiunea sa formidabilă este suficientă pentru a îndepărta pe aproape oricine. Dresajul început devreme, trebuie să fie ferm, dar efectuat cu multă răbdare.

Întreţinere şi utilizare
Dogul German poate fi mulţumit cu viaţa într-un apartament, dar trebuie scos în aer liber zilnic pentru a avea posibilitatea să îşi întindă membrele lungi. Acest câine atletic necesită spaţiu şi exerciţii fizice. Cu toate acestea, nu ar trebui să se antreneze prea viguros până când nu atinge vârsta în care se opreşte din creştere, altfel ar putea să îşi accidenteze încheieturile şi ligamentele. Acest câine are o expectativă scurtă de viaţă, de doar opt ani.

-câine de pază.
-câine de companie.

CAPUL
Fin cizelat, lung, îngust, foarte expresiv, este întotdeauna purtat în sus. Stop puternic marcat. Punţi superciliare bine dezvoltate. Punte nazală lată. Bot adânc, rectangular. Trufă nazală neagră (de culoare mai deschisă la varietatea arlechin).

OCHII
Sunt de dimensiune medie, rotunzi, cât se poate de închişi la culoare. Ochii de culoare mai deschisă sunt acceptaţi doar în cazul Dogului albastru. Ochii de culoare mai deschisă sau bicolori(saşii) sunt permişi la varietatea arlechin.

URECHILE
Sunt prinse sus, căzute în mod natural. Cupate la un punct, sunt purtate rigid şi drept în sus.

CORPUL
Constituţie cvadratică(corpul său poate fi înscris într-un pătrat). Gât lung, uscat, musculos, bine arcuit. Stern proeminent. Coaste bine arcuite. Crupă lată uşor înclinată. Abdomen ascendent spre posterior. Spate scurt, aproape rectangular. Zonă renală lată, uşor arcuită.

MEMBRELE
Membre musculoase, puternice. Labe de pisică rotunde, cu degete foarte compacte, arcuite.

COADA
Este de lungime medie ajungând până la nivelul jareţilor. Este inserată sus, lată la rădăcină, subţiindu-se progresiv spre vârf. Când câinele se află în acţiune este uşor curbată, în formă de sabie.

ROBA
Foarte scurtă, groasă, netedă, lucioasă, bine lipită de corp.

CULOAREA
Tigrat: culoarea de bază este galben-brun pal până la galben-brun închis, întotdeauna cu dungi negre puternice. Este de dorit masca neagră.

- Galben-brun: roba poate avea culori între galben-brun deschis şi galben-brun închis. Este de dorit masca neagră.
- Negru: negru intens. Sunt permise marcajele albe.
- Albastru: albastru metalic. Prezenţa marcajelor albe pe piept şi labe este acceptată.
- Arlechin: culoarea de bază este alb pur cu pete negre de diferite dimensiuni, bine distribuite pe toată suprafaţa corpului.

ÎNĂLŢIME
Mascul: cel puţin 80 cm
Femelă: cel puţin 72 cm

GREUTATE
Mascul: 60-80 kg
Femela: 50-60 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950