Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE PAZA SI APARARE/MOLOSI
Akita Inu
Bearded Collie
Bobtail
Boxer German
Bulldog Englez
Bullmastiff
Cainele de Pirinei
Cane Corso
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Lackenois
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Ciobanesc Romanesc Mioritic
Ciobanesc Scotian (Collie)
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
Fila Brasileiro
Komondor
Kuvasz
Landseer
Leonberger
Marele Caine Japonez
Mastiff Englez
Mastino Napoletano
Pero de Presa Canare
Puli
Rottweiler
Saint-Bernard
Schnauzer
Shar Pei
Terra Nova
Tosa-inu
Dobermann
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Germania

Liniile corpului sunt simple, clare şi elegante. Construcţie solidă şi musculoasă, fără urme de masivitate. Piele puternic pigmentată. Alură suplă, elastică, relaxată.
În timpul primului război mondial, Dobermannul a servit ca patrulă şi santinelă în bazele militare şi drept câine îndrumător al soldaţilor nevăzători în cadrul luptelor.

Istoria acestei rase ia naştere în Apolda, un mic sat german din provincia Th ü ringen. F.L. Dobermann a creat special acest câine de pază neînfricat, cu scopul de a îl apăra în drumurile sale de colectare a impozitelor. În jurul anului 1870, el a încrucişat un număr de rase agresive (mulţi strămoşi ai Rottweilerului), inclusiv câinii ciobăneşti locali negri cu pete de foc, Pinscherul German, Ciobănescul German, Beauceronul şi Rottweilerul. Exemplarul obţinut a fost un vigilent câine de muncă, câine de fermă, câine de pază şi câine poliţist. La vânătoare, Dobermannul a fost utilizat la înlăturarea animalelor prădătoare. Mai târziu, rasei i s-au introdus noi influenţe genetice de la Terrierul negru cu pete de foc şi probabil de la Greyhound. În 1910, standardul pentru rasa Dobermann a fost stabilit.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Plin de viaţă, curajos, vigilent şi energic, Dobermannul are o expresie hotărâtă, uşor neliniştită. Această rasă plină de mândrie, sigură pe sine, impulsivă, trebuie să fie stabilă, plină de atitudine şi sociabilă. Acest câine nu este potrivit pentru oricine. El necesită un stăpân autoritar care să fie corect, calm şi care să se impună prin răbdare şi blândeţe. Dobermannul este complet loial şi devotat stăpânului său şi poate fi de încredere în prezenţa copiilor. Este un protector înnăscut şi este extrem de circumspect cu străinii. În mod fundamental un iubitor de pace, Dobermannul este un câine sensibil emoţional şi nu suportă conflictele.

Întreţinere şi utilizare
Acest câine are nevoie de spaţiu şi exerciţii pentru a se elibera de surplusul de energie. Nu va tolera să fie restricţionat. Trebuie periat în mod regulat.

-câine de muncă: câine poliţist, câine de armată.
-câine de pază şi de protecţie.
-câine de companie.

CAPUL
Trebuie să fie lung şi uscat, puternic, de formă tronconică. Stopul nu este pronunţat. Linia botului situată la un nivel paralel cu linia superioară a craniului. Fălci extrem de puternice, largi. Buze fine, bine lipite de gingii.

OCHII
De mărime medie, ovali, de culoare închisă.

URECHILE
Prinse sus pe craniu. Dacă sunt cupate sunt ridicate, cu lungimea proporţională cu cea a capului. Necupate, atârnă de la jumătate, iar linia interioară aderă la obraz.

CORPUL
Privit din lateral, trunchiul trebuie să se încadreze perfect într-un pătrat. Gât uscat, cu masă musculară bine dezvoltată. Piept bine dezvoltat, cu stern puternic şi coaste uşor proeminente. Jareţii fermi, clar definiţi. Abdomen ascendent spre posterior. Crupă rotunjită. Spate scurt, solid.

MEMBRELE
Membre solide. Labe scurte cu degete compacte, arcuite şi unghii negre.

COADA
Prinsă sus, scurtă, cupată după a doua vertebră caudală.

ROBA
Scurtă, cu fire de păr tari, groase, drepte, netede, bine lipite de corp. Nu prezintă subpăr.

CULOAREA
Negru sau maro, cu pete de foc bine definite, pe bot, obraji, gât, piept, membre şi labe.

ÎNĂLŢIME
Mascul: 68-72 cm
Femelă: 63-68 cm

GREUTATE
Mascul: 40-45 kg
Femelă: 32-35 kg(32-34)

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950