Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE PAZA SI APARARE/MOLOSI
Akita Inu
Bearded Collie
Bobtail
Boxer German
Bulldog Englez
Bullmastiff
Cainele de Pirinei
Cane Corso
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Lackenois
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Ciobanesc Romanesc Mioritic
Ciobanesc Scotian (Collie)
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
Fila Brasileiro
Komondor
Kuvasz
Landseer
Leonberger
Marele Caine Japonez
Mastiff Englez
Mastino Napoletano
Pero de Presa Canare
Puli
Rottweiler
Saint-Bernard
Schnauzer
Shar Pei
Terra Nova
Tosa-inu
Ciobanesc German
 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Germania

 

ORIGINE
Este rasa cea mai numeroasa, mai cunoscuta si mai raspandita in intreaga lume. Ciobanescul German este, datorita calitatilor sale si a posibilitatilor de folosire, cel mai polivalent caine. Veche de peste 6000-7000 de ani, rasa are un sir lung de stramosi, incepand cu Ciobanescul Persian, care la randul sau descinde din Canis Familiaris Matris Optimae. Pe baza asemanarii vagi fenotipice cu lupul, Ciobanescul German este larg cunoscul sub denumirea populara, gresita, de Caine-lup. Rasa a fost fixata abia in anii 1884-1899, cand s-a inceput cresterea selectionata a Ciobanescului German de astazi, de catre capitanul de cavalerie Max von Stepanitz, care printr-o selectie perseverenta si din ce in ce mai fina, a facut din Ciobanescul German un tip perfect de caune, devenit rasa nationala a Germaniei. Unii autori ii atribuie in mod gresit o origine alsaciana.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Cu toata robustetea sa, Ciobanescul German are o infatisare eleganta, impunatoare si atragatoare, cu mers intins, spornic, de trapas. Este puternic, rezistent, vioi, cu un foarte bun simt olfactiv, cu nervi solizi, intotdeauna gata de lupta. Caracter ferm, e foarte ager si foarte vigilent, deosebit de curajos, incoruptibil, devotat. Creaza o imagine armonioasa de noblete si forta naturala care inspira respect. Trateaza cu indiferenta animalele si oamenii straini atata timp cat acestia nu prezinta semne de agresivitate. Se dreseaza usor. Este un colaborator activ si inteligent al omului, indeplinind, gratie instruirii, sarcina fixata de acesta. Cu o mare usurinta de adaptare la orice situatie, cu un simt inascut al datoriei, este gata sa faca orice cu cea mai mare placere si bucurie.

Ciobanescul German este un atlet, cu corp perfect armonios, de marime putin superioara celei mijlocii, usor alungit, robust, cu musculatura foarte bine dezvoltata, cu osatura puternica, cu spatele scurt, drept si rigid, cu gatul puternic si musculos.
Capul este proportionat, usor alungit si uscat, fruntea foarte putin bombata, destul de larga, craniul putin mai lat intre urechi. Botul in forma de pana este proportional cu craniul. Dantura este foarte puternica, incisiva, inchizandu-se in foarfeca. Ochii de marime mijlocie, migdalati, usor oblici, de culoare mai inchisa decat culoarea parului, au o expresie vioaie si inteligenta. Urechile de marime mijlocie, mai late la radacina, cu inserctie inalta, terminate in varf ascutit, sunt purtate drept in sus (puii si tineretul pana la 4 - 6 luni poarta urechile atarnate). Coada stufoasa, compacta, cu par des, lunga pana la jaret, in forma de sabie putin arcuita este purtata in jos, niciodata pe spate.

Întreţinere şi utilizare
Reprezentantul numarul 1 al raselor utilitare, Ciobanescul German este cel mai bun caine de paza si aparare, de ocrotire si insotire, fiind folosit in politie, in armata, paznic la granita, paznic al turmelor de vite, al locuintelor si fermelor, al vietii si avutului omului. Bun conducator al orbilor si al altor handicapati, este si un foarte bun insotitor, folosit in munti la salvarea oamenilor ingropati sub avalanse, la gasirea si salvarea oamenilor ingropati sub daramaturile cutremurelor, sau din locuintele incendiate, la descoperirea drogurilor sau al gazelor scapate din conducte. Este prietenul viteaz si fidel al tuturor copiilor din lume.

Culoarea
Complet negru; negru cu zone uniform brune, maronii, roscate, galbene, gri-fer, cenusiu.

ÎNĂLŢIME
Mascul 60 - 65 cm;
Femela 55 - 65 cm

GREUTATE
Mascul 32 - 35 kg;
Femela 25 - 35 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950