Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE PAZA SI APARARE/MOLOSI
Akita Inu
Bearded Collie
Bobtail
Boxer German
Bulldog Englez
Bullmastiff
Cainele de Pirinei
Cane Corso
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Lackenois
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Ciobanesc Romanesc Mioritic
Ciobanesc Scotian (Collie)
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
Fila Brasileiro
Komondor
Kuvasz
Landseer
Leonberger
Marele Caine Japonez
Mastiff Englez
Mastino Napoletano
Pero de Presa Canare
Puli
Rottweiler
Saint-Bernard
Schnauzer
Shar Pei
Terra Nova
Tosa-inu
Ciobanesc Belgian Malinois
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Belgia

Inteligent, vigilent, dar în primul rând energic, Malinois-ul nu este recomandat celor care nu au suficient timp pentru câinele lor. Dacă nu-i daţi sarcini, îşi găseşte singur, iar acestea, de cele mai multe ori, s-ar putea să nu vă fie pe plac. Malinois-ul este o companie profesionistă, şi nu un câine de companie. Nu suportă pedepsele aspre, în schimb reacţionează foarte bine la metodele de dresaj non-punitive, căci are o plăcere nemăsurată de a-şi mulţumi stăpânul.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Puiul de Malinois trebuie numaidecât socializat, altfel ajunge inevitabil în situaţii neplăcute. El este un fel de "toate mi se-ntâmplă numai mie". Este necesar să cunoască mediul în care urmează să trăiască, să ia contact cu ceilalţi indivizi care îl înconjoară, bipezi sau patrupezi, să înveţe să reacţioneze în funcţie de intensitatea stimulului, să devină echilibrat.

Se spune despre acest câine că dacă-i arunci o minge de 100 de ori, el va aştepta să o arunci a 101 oară. Nu se plictiseşte niciodată şi "funcţionează" cu energie nucleară. Este extrem de inteligent şi de devotat familiei sale. Este vedeta concursurilor de dresaj şi agility. Este MALINOIS!

În comparaţie cu aristocratul Collie, Ciobănescul Belgian, un "câine plebeu, un adevărat muncitor, un proletar", aşa cum le place să susţină istoricilor rasei, îşi face apariţia în chinologie şi "se strecoară" în cărţile de origine mult mai târziu. Cu cele patru varietăţi - Malinois, Tervueren, Groenendael şi Laekenois -, la sfârşitul secolului al XIX-lea, Ciobănescului Belgian îi vine vremea consacrării. Genetic şi temperamental, cele patru varietăţi, astăzi rase distincte, sunt foarte apropiate. Culoarea, lungimea şi textura părului sunt singurele caracteristici care le diferenţiază şi care au constituit, în acelaşi timp, motivul unor mari dispute între chinologii belgieni ai începutului de secol. Diverse opinii, mai mult sau mai puţin întemeiate, susţineau legătura dintre culoarea părului şi temperamentul acestor câini. S-a ajuns chiar la afirmaţii ca: "Negrul este semn de putere şi inteligenţă, în timp ce roşcatul trădează degenerarea". Concluzii false şi observaţii subiective sunt aruncate asupra unor varietăţi pentru promovarea celorlalte. În final, Tervuerenul, cu părul lung şi roşcat, Groenendaelul, cu părul lung şi negru, Malinois, cu părul scurt şi roşcat, şi Laekenois cu părul aspru şi roşcat, sunt toţi omologaţi de către Société Royale Saint-Hubert în 1901, însă primul Ciobănesc Belgian înregistrat în Cartea de origine a S.C. Saint-Hubert este "Vos" - un Malinois din Antwerpen.

În prezent, cele 4 rase de Ciobăneşti Belgieni sunt foarte populare, în special în rândul pasionaţilor concursurilor de dresaj, al poliţiilor din diverse ţări, care lucrează cu astfel de câini şi, în general, în rândul tuturor celor care au o viaţă activă şi cărora timpul le permite o astfel de companie "atomică".

Un însoţitor profesionist
Aşa cum menţionam anterior, Malinois-ul este un câine extrem de devotat, de fapt umbra stăpânului, şi adoră să ia parte la orice activitate a sa.chiar insistă. Simte foarte bine dispoziţia acestuia şi, din acest motiv, comunicarea non-verbală cu un astfel de câine atinge un nivel surprinzător. Se spune că el ştie ce simţi, chiar înainte ca tu însuţi să ştii.

ÎNĂLŢIME
Mascul: 60-66 cm;
Femela: 58-60 cm.

GREUTATE
25-35 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950