Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE PAZA SI APARARE/MOLOSI
Akita Inu
Bearded Collie
Bobtail
Boxer German
Bulldog Englez
Bullmastiff
Cainele de Pirinei
Cane Corso
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Lackenois
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Ciobanesc Romanesc Mioritic
Ciobanesc Scotian (Collie)
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
Fila Brasileiro
Komondor
Kuvasz
Landseer
Leonberger
Marele Caine Japonez
Mastiff Englez
Mastino Napoletano
Pero de Presa Canare
Puli
Rottweiler
Saint-Bernard
Schnauzer
Shar Pei
Terra Nova
Tosa-inu
Ciobanesc Belgian Groenendael
 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
Belgia

Origine:
Stramosul sau este cainele ciobanesc persian din care, ulterior, prin mai multe incrucisari intre tipuri de calugarii flamanzi in secolul al 13-lea au rezultat exemplarele actuale. In tispul stapanirii Caselor de .Burgundia si Habsburg, existau mai multe tipuri de. ciobanesti belgieni. Incepand cu anul 1885 s-a trecut la selectionarea tuturor ciobanestilor indigeni, actiune care a condus la fixarea a patru tipuri de ciobanesti belgieni, deosebindu-se intre ele numai prin culoarea si structura parului: Groenendael, Tervueren, Malinois si Lackenois. Ciobanescul belgian Groenendael a fost creat de Nicolas Rose, la castelul Groenandael; de unde ii vine si numele. Aici s-a format, prin diverse selectionari dirijate, celebrul caine numit Ducele de Groenendael din care descinde intreaga rasa cu par lung, negru, de groenendaeli.



Prin armonia structurala, prin sensibilitatea si inteligenta sa, Ciobanescul Belgian face parte din aristocratia raselor ciobanesti.
Este un caine de tip lupoid, de marime mijlocie, cu aspect armonios, cu corpul de constructie proportionata, cu muschi puternici, insa nu greoi; membrele sunt musculoase, cu osatura solida; capul este bine conturat, potrivit de lung, botul de marime mijlocie ingustandu-se spre nas; ochii sunt mijlocii, usor migdalati, de nuanta brun-inchisa, cu o privire directa,vioaie, inteligenta si intrebatoare. Urechile de lungime potrivita,in forma triunghiulara, cu varful rotunjit sunt prinse sus, rigide si drepte; gatul usor alungit, musculos, fara salba se lateste spre umeri; pieptul este potrivit de lat, toracele adanc si rotunjit la coaste, spatele este drept si lat, flancurile musculoase, abdomenul usor ridicat in continuarea liniei toracelui;coada de lungime medie, puternica la radacina este purtata in jos, cu varful putin curbat. Parul este lung, negru, neted, lucios, des, cu o textura buna, formand cu puful moale de dedesubt un acoperamant protector excelent; mai scurt pe cap, urechi si partea de jos a picioarelor, mai lung si bogat pe gat si piept unde formeaza guler si jabot; coapsele sunt imbracate cu par bogat si lung; coada este stufoasa, cu par lung si bogat formand panas.



Temperament:
Este un caine rustic, obisnuit sa traiasca in plin aer, foarte rezistent la intemperii. Prin armonia formelor sale si portul mandru al capului, da impresia unei robusteti elegante si foarte atragatoare. Rezervat cu strainii, este vigilent, activ si extrem de devotat stapanului. Foarte rapid in actiuni, are caracter cam impulsiv, raspunzand fulgerator la orice provocare. Fiind foarte sensibil la instruire, ii trebuie o mana blanda.

Utilizare:
Este un excelent paznic al turmelor si al locuintelor, un caine solicitat pentru aparare si protectie, folosit tot mai mult in politie ca un foarte bun caine de urmarire; devotat, vigilent, inteligent, elegant si demn, armonios, impozant, este tot mai solicitat in ultimul timp si ca un mandru caine de insotire.

Culoarea
Negru complet, cu par lung, lucios pe tot corpul, mai abundent la gat; putin alb pe piept si pe labe este ingaduit

Inaltime:
Mascul 60 - 66 cm;
Femela 58 - 66 cm

Greutate
Mascul 28 - 35 kg;
Femela 25 - 35 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950