Scoala de dresaj canin KRIS Pensiune animale Servicii vanatoare caini de vanatoare Pensiune in Delta Dunarii
CANISA KRIS
Canisa Kris
"KRIS iti ofera adevaratul prieten!"
MENIU
Forumul Canisei Kris
Prima pagina
Prezentare Canisa
Caini de companie
Caini de agrement
Caini de paza si
     aparare/molosi
Caini de vanatoare
Caini terrieri
Pisici
Animale exotice
Link-uri
Servicii complete
Sfaturi utile -
     Recomandari
Contact
CAINI DE COMPANIE
Chow-Chow
Cocker Spaniel American
Cocker Spaniel Englezesc
Dalmatian
Golden Retriever
Husky Siberian
Labrador Retriever
Malamut de Alaska
Ogar Afgan
Samoyede
Setter Englez
Setter Gordon
Setter Irlandez
Husky Siberian
 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

ŢARA DE ORIGINE
America de Nord

NUME ORIGINAL
Siberian Husky

ALTE NUME
Husky arctic

Este cea mai mică, mai uşoară şi mai rapidă dintre toate rasele nordice de tras la sanie. Înfăţişare elegantă de rasă pură. Proporţii echilibrate. Rapid şi uşor în acţiune.
Pe teritoriul Canadei, un Husky este orice câine de tras la sanie cu un lătrat ascuţit. Originar în Siberia nordică, Huskyul siberian, probabil descendent din lup, a fost creat de tribul nativ Chukchi. În 1909, rasa a fost introdusă în Canada spre a fi folosită în cursele cu sănii. Primul standard a fost publicat în 1930 şi primul club American Siberian Husky Club a fost format în 1938. rasa a sosit în Europa în 1950 şi a fost recunoscută de FCI în 1966.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Acest câine rustic, de o rezistenţă deosebită este foarte independent şi are tendinţe de hoinăreală. Ca animal de companie, el este afectuos şi sociabil. Un Husky siberian nu reprezintă un bun câine de pază, deoarece nu este atent şi circumspect în prezenţa străinilor. De asemenea nu este agresiv cu alţi câini. Instinctul de vânătoare al unui Husky siberian este extrem de puternic, astfel încât el necesită o enclosure -educaţie (trebuie ţinut din scurt)- puternică, ridicată. Prin intermediul dresajului ferm, stăpânul său trebuie să îşi stabilească clar poziţia de lider al haitei.

Întreţinere şi utilizare
Acest câine este special conceput pentru spaţiile libere foarte întinse, şi cu siguranţă va deveni foarte nefericit dacă va ţinut închis în interiorul locuinţei. Un Husky siberian are nevoie de exerciţii intense pentru a îşi menţine sănătatea mentală. Periajul săptămânal este absolut necesar, iar în timpul năpârlirilor sezoniere trebuie ţesălat.(periat cu un pieptene circular special).

-câine de tras la sanie(greutăţi uşoare la viteze moderate pe distanţe lungi).
-câine de companie.

CAPUL
Nu este masiv. Cutia craniană este uşor rotunjită la vârf. Stopul este foarte pronunţat. Botul are lungime moderată. Buze negre. Nasul este adaptat în funcţie de culoarea robei.

OCHII
Migdalaţi, sunt poziţionaţi uşor oblic în cutia craniană. Ochii au culoare brună sau albastră, dar este permisă şi varietatea de ochi bicoloră.

URECHILE
Au dimensiune medie şi formă triunghiulară. Sunt purtate în poziţie ridicată, inserate sus şi apropiate. Au textură groasă şi sunt bine îmblănite(abundent acoperite cu păr).

CORPUL
Este moderat de compact. Gâtul arcuit este purtat în poziţie dreaptă, ridicată, mândră atunci când câinele nu se află în acţiune. La trap, gâtul este întins spre faţă astfel încât capul este purtat uşor înainte. Este adânc şi puternic, dar nu prea lat. Zona renală este strânsă şi înclinată. Crupa este înclinată, deşi niciodată extrem de înclinată. Spatele este drept, solid, moderat de lung.

MEMBRELE
Membrele sunt musculoase cu osatură bine dezvoltată. Labele compacte, ovale, dar nu lungi prezintă cuzineţi duri.

COADA
Bogat îmblănită, purtată în formă de seceră deasupra nivelului spatelui.

ROBA
Are lungime medie, este dreaptă şi destul de netedă. Nu este niciodată aspră şi are subpăr dens şi moale.

CULOAREA
Orice nuanţă de la negru la alb uniform este acceptată. Se întâlneşte foarte des o varietate de marcaje şi dungi.

ÎNĂLŢIME
Mascul: 54-60 cm
femelă: 51-56 cm

GREUTATE
Mascul: 20,5-28 kg
Femelă: 15,5-23 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

© COPYRIGHT CANISA KRIS

Caini de vanzare | Pisici de vanzare
Rase : Bulldog Englez, Bulldog Francez, Bulldog American, Ciobanesc, Mastiff, Bichon, Boxer, Bullmastiff, Cane Corso, Ciobanesc Belgian Groenendael, Ciobanesc Belgian Lakenois, Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc Belgian Tervueren, Ciobanesc Caucazian. Tag : Rase catei, caine, catel, canina, ciobanesti, pitic, setter, retriever, spaniel, copoi, brac, ne ocupam cu cresterea cainilor de raza, articole despre catei, filme si poze din canisa, recomandari - 0744.348.950